Annonce

Togentusiaster præsenterer ny togbane denne weekend

Artiklen fortsætter efter annonce.

Artiklen fortsætter efter annonce.

HELSINGE: Den kommende weekend er store dele af Helsinge helliget Børnefestivalen. Og selv om dagen er målrettet de unge, så er Helsinge Model Togklub vært for en stor bane for modeltog. Den kan opleves hele weekenden i foyeren til Helsingegården.

Helsinge Model Togklub (HMT, red.)har på vegne af foreningen ‘Helsinge – Danmarks Bedste Børneby’ opstillet et fantastisk flot modeltoganlæg, som fylder et gulvareal på over 25 kvadratmeter i det lokale plejehjem Helsingegården.

Banen blev skænket børnebyen, og HMT har påtaget sig ansvaret for at vedligeholde banen. Anlæg, også kaldet Utopia, er nu samlet og opstillet i Foyeren på Helsingegården, Parkvænget 20 i Helsinge.

Der er offentlig adgang dag og aften og mod et beskedent beløb på 5 kr. kan toget aktiveres via Mobilepay.

Anlægget i Helsingegården kan i størrelse og kvalitet måle sig med anlægget på Hovedbanegården, og den helt store fordel for børnefamilierne er, at de ikke længere behøver at tage til København for at se på modeltog. Nu kan de blande sig med beboerne på Helsingegården og dermed knytte bånd mellem ung og ældre.

Lokalet er dog kun midlertidigt. HMT vil i løbet af sommeren tage nye lokaler i brug, der er langt større. Det giver rum til at udleve de store planer for banen, som er at skabe et nyt attraktivt turistmål

– ikke kun for Helsinge, men for hele Nordsjælland i form af et modeltoganlæg, som med tiden gerne skulle blive det 10. største turistmål i VisitNordsjælland, lyder det selvsikkert fra den lokale togklub.

På Børnefestivalen vil klubben også være til stede for at hverve medlemmer, da man efter sommeren håber at have medlemmer i alle aldre og køn.

Arbejder stadig
Helsinge Model Togklub har dagligt til huse i Gribskov Seniorcenter i et lille lokale på ca. 32 m2. Her samles klubbens medlemmer for at arbejde videre med at smukkesere anlægget, blandt andet med huse, landskaber, bjerge og lignende. Klubben forventer at have anlægget færdigt i løbet af foråret og sommeren.

Interesserede kan søge yderligere oplysninger om HMT hos Helsinge Model Togklub via mailen: gs@gribskovseniorcenter.dk.

Mest læste:

Hjælp os med at sprede nyheden!
Del med dine venner.

Annonce

Annonce

Annonce

TV NORDKYSTEN

Sponsorerede links

Gribskov Marketing – Digital markedsføring i Gribskov og Hovedstaden.

TV Nordkysten – Lokal tv-kanal for hele Nordkysten.

Annonce

Annonce